Google marketing

Naslovna slika za stranicu Google marketing

Prednosti Google oglašavanja

  • Nema najnižeg obaveznog iznosa potrošnje niti vremenske obaveze.
  • Uz opciju cijena-po-kliku (pay per click), plaćate samo ako neko klikne na vaše oglase.
  • Oglašavajte proizvode dobnim skupinama koje se nalaze na određenom području (po geolokaciji).
  • Omogućava precizno ciljanje korisnika koji su zainteresovani za uslugu ili proizvod koji nudite.
  • Detaljne statistike dopuštaju uvid u svaku uloženu marku, u svakom trenutku.

Zatražite BESPLATNU ponudu

Popunite polja označena '*' i kontaktiraćemo Vas putem emaila sa preciznim informacijama.  • Google Ads
  • Google Display Network
  • Google Shopping
  • YouTube
  • Remarketing

Za razliku od mnogih drugih formi oglašavanja, PPC (pay-per-click) je izuzetno ciljan, mjerljiv i efektniji od ostalih, jer plaćate samo ako korisnik klikne na vašu reklamu i donosi vidljive rezultate u samo nekoliko sati ili dana.

Potencijalni klijenti svakodnevno traže proizvode i usluge koje nudite, a gotovo 90% tih pretraživanja odvija se na Google-u. Sa plaćenim oglasima (Paid Search ads) možete doprijeti do onih koji aktivno traže ono što vi prodajete, jer pozicioniraju vašu reklamu iznad konkurentskih i donose isključivo relevantne korisnike na vašu web stranicu. To znači veći broj konverzija za vas!

Naš tim je stručan za troškovno efikasne Paid Search kampanje, postavljanje vaših reklama pred najrelevantnije korisnike kako bi svaki klik povećavao vrijednost vašeg poslovanja. Sa konstantnim fokusom na povećanje konverzija i vašeg ROI (povrata na uložena sredstva), koristimo redefinisano istraživanje ključnih riječi i strateško licitiranje ciljajući one koji će napraviti konverziju na vašoj stranici.

Ad Karft će vam osigurati kampanju prilagođenu vašim poslovnim ciljevima prilagođavajući se bilo kojim budžetima. Jednostavno postavite dnevnu potrošnju koja vam odgovara, a ostatak prepustite našim stručnjacima.

Google Ads logotip

Sa pristupnom preko 90% korisnika interneta širom svijeta, Google Display Network (GDN) pruža niz inovativnih funkcija u targetiranju kako bi se vaša poruka našla ispred ciljne publike u pravo vrijeme, na pravom mjestu.

Displey reklamiranje se konstantno razvija kako bi osiguralo kontekstualno targetiranje, te dopiranje do ciljanih korisnika koji će povećati konverziju. Neki pametni načini ciljanja uključuju:

Affinity Audiences – dosegnite velike grupe unaprijed definisanih korisnika na osnovu dugoročnih interesa i pretraživanja ponašanja. Targetirajte sve, od „ljubitelja kuhanja“ do „ljubitelja auta“!

In-Market Audiences – jeste li znali da možete targetirati korisnike koji su nedavno online istraživali određeni proizvod ili uslugu i spremni su na kupovinu? Bilo da prodajete grijalice ili auto osiguranja – postoji ciljna grupa zainteresovana isključivo za vaše proizvode i usluge!  

Bez obzira na vaše poslovanje, display oglašavanje je najbolji način da dođete do zainteresovanih korisnika i povećate konverziju. Da biste to ostvarili, potrebno vam je stručno znanje i iskustvo u ovoj oblasti koje našem timu ne nedostaje!

Google Display Network logotip

Posljednjih godina onlina kupovina je značajno porasla, zato je Google Shopping savršeno rješenje za online trgovine kako bi povećali prodaju i stekli prednost nad konkurencijom.

Ova vrsta kampanje omogućava vam da predstavite svoj proizvod ili usluge i prije nego što korisnik klikne na vaš oglas. Shopping ads dozvoljava korisnicima da jasno vide sliku proizvoda, cijenu ili druge osnovne informacije o proizvodu. To znači da će samo oni korisnici koji su zainteresovani za vaš proizvod ili uslugu kliknuti na vašu reklamu, a ovaj klik će se vjerovatnije pretvoriti u prodaju. Zapravo, istraživanja su pokazala da Shopping ads dokazano povećavaju stopu konverzije za 14%!

Shopping ads će vam osigurati povećanje prihoda, ako u pravom svjetlu i na pravi način predstavite svoje proizvode i usluge. U tome će vam pomoći naš tim koji blisko sarađuje sa klijentima i kreira kampanju koja će uz minimalna ulaganja donijeti maksimalne rezultate.

Javite nam se i pustite da rezultati govore sami za sebe!

Google Shopping logotip

Procjenjuje se da ljudi u dobi od 18 do 34 godine provode više vremena gledajući online video snimke nego gledajući TV!

Zato je u današnjem vremenu bitno iskoristiti prednosti video oglašavanja kako biste privukli pažnju željene publike i usmjerili potencijalne klijente na svoju web stranicu.

YouTube generiše milione pregleda svakog mjeseca, što ga čini savršenom platformom za dijeljene video oglasa koji će privući vaše buduće korisnike. Vaša reklama može se pojaviti u rezultatima pretraživanja, prije, u toku ili poslije drugih video sadržaja na YouTube-u.

Mi u Ad Kraftu koristimo pametno targetiranje kako bismo odlučili kada i gdje se vaš video oglas pojavljuje i ko ga gleda. Pored toga, plaćate samo onda kada neko izabere da pogleda najmanje 30 minuta vašeg oglasa, pa troškovi na oglašavanje neće biti uzaludni!

Youtube logotip

Znate one reklame koje vam stalno iskaču i prate vas koju god web stranicu da otvorite? To je ono što nazivamo remarketingom… ali mi to radimo kako treba!

Zahvaljujući remarketingu (ili retargetiranju) možete doći do korisnika koji su već posjetili vašu web stranicu ali nisu napravili konverziju. Zbog čega je to bitno? Google-ovo istraživanje pokazalo je da prosječan korisnik posjeti 2 do 4 web stranice prije nego što donese odluku o kupovini! Zato je bitno da suptilno podsjetite potencijalne kupce da se vrate na vašu stranicu i izaberu vaše proizvode i usluge.

Remarketing je ekonomičan način da posjetioce svoje web stranice pretvorite u kupce, i tako povećate konverziju i povrat uloženih sredstava. Možete potencijalnim klijentima ponuditi upsell ako mislite da bi mogli biti zainteresovani za neki drugi proizvod ili uslugu iz vaše ponude, ili im jednostavno nuditi proizvod za koji su pokazali interesovanje ali ga nisu kupili.

Google Remarketing logotip